Várja ügyfeleit az Első Nemzeti Közműszolgáltató

Az átjelentkezőknek nem lehet tartozásuk jelenlegi szolgáltatójuk felé – ez az egyetlen feltétele annak, hogy valaki átszerződjön az Első Nemzeti Közműszolgáltató hoz. Ehhez mindössze a Főgáz ügyfélszolgálatain egy nyomtatványt kell kitöltenie. Az ügyintézéshez egyébként a Magyar Posta valamennyi fiókját is igénybe lehet venni.

Április 1-jén megkezdheti működését az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt. a gázüzletágban, miután a cég megkapta a szükséges energiahivatali engedélyt. A parlament még februárban döntött a szolgáltató létrehozásáról. A kormány célja ugyanis az volt, hogy a lakosság még olcsóbban jusson az energiához, elsőként a gázhoz – hangzott el az Ma reggel című műsorában.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára elmondta: úgy alakították ki a rendszert, hogy a lehető legegyszerűbb legyen átjelentkezni. A váltani kívánó ügyfélnek egy nyomtatványt kell leadni a Főgáz ügyfélszolgálatain. Az egyetlen feltétel, melynek meg kell felelnie, hogy ne legyen tartozása a jelenlegi szolgáltatójánál. A Főgáz ezt követően intézi a teljes ügymenetet.

Megemlítette azt is, hogy a Magyar Posta valamennyi fiókjában intézhetik az ügyeiket a Főgáz ügyfelei. Ez lesz az első olyan egyetemes szolgáltató, mely az egész országra kiterjedően tud alakosság rendelkezésére állni – szögezte le.

 

Arra a kérdésre, miért éri meg a nemzeti közműszolgáltatóhoz átszerződni, azt válaszolta: ez esetben egyetlen szót érdemes hangsúlyozni, a szolgáltatást. Megemlítette, hogy amikor a Főgáz 100 százalékos állami tulajdonba került, megvizsgálta mintegy 1800 társasházban, megfelelőek-e a mérőórák. Kiderült, hogy a társasházak körülbelül egyharmadánál nagyobb teljesítményű óra van bekapcsolva, vagyis magasabb alapdíjat kell fizetniük. Ezt lecserélik megfelelő áteresztőképességű mérőkre, ami azonnali megtakarítást hoz a társasházaknak – érvelt az államtitkár.

Azt is mondta, hogy a nemzeti közműszolgáltató megjelenése versenyhelyzetet teremtett. Az elmúlt években, mióta a rezsicsökkentés megkezdődött, az egyetemes szolgáltatók reklamáltak, azt mondták, ez egy olyan veszteséges terület számukra, melyen már nem éri meg számukra. Most van egy döntési lehetőségük, itt akarnak maradni ezen a piacon, vagy sem – fogalmazott Németh Lászlóné.

Beszélt arról is, hogy a közműszolgáltató árampiacra januártól lépnek be, és április végére már elkészül a távhőre vonatkozó cselekvési terv.

 

Forrás: hirado.hu