Új elnök az energiakereskedők szövetségének élén

A magyarországi versenypiaci földgáz- és villamosenergia-kereskedők érdekképviseleti szervezetének vezetését Viktor László eddigi elnökhelyettes vette át – tájékoztatta a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) csütörtökön az MTI-t.

A szövetség tagjai a villamosenergia-piac 85 százalékát, a földgázpiac 70 százalékát képviselik.

A MEKSZ taglétszáma az utóbbi években harminc százalékkal bővült, ebben a közlemény szerint jelentős szerepe volt annak, hogy a szervezet az utóbbi egy évben a legnagyobb kereskedők mellett nyitott a kisebb vállalatok felé, illetve pártoló tagként iparági beszállító cégek is csatlakozhatnak a szövetséghez.

A MEKSZ célja, hogy szakmailag megalapozott javaslatokkal segítse a versenyképességet biztosító, hatékony szabályozási keretrendszer létrejöttét – közölték.

A közlemény idézi Uzonyi Zoltán leköszönő elnököt, aki szerint különösen fontos, hogy a klasszikus érdekképviselet mellett figyelmet tudtak fordítani a szakmai háttérmunkára és a tagság bővítésére is. A leköszönő elnök szerint az energiapiacon az utóbbi két évet a változások jellemezték, a szövetségnek ebben a környezetben is sikerült jelentős eredményeket elérnie, amellett, hogy kormányzati kapcsolataikat is erősítették.

Forrás: mti.hu