Társasház bankszámlájáról összesen 27,5 millió forintot emelt le

Információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 35 éves férfival szemben, aki 2011 és 2016 között az egyik pápai társasház bankszámlájáról összesen 27,5 millió forintot emelt le. Ezt közölte a Veszprém Megyei Főügyészség lapunkkal.

A vádirat szerint a férfi édesapja volt a sértett társasház közös képviselője, és így hozzáfért annak üzemeltetési, illetve felújítási számlájához. A tényleges képviseleti teendőket azonban nem a közös képviselő, hanem a felesége látta el. Az időközben elhunyt asszony megkérte fiát, hogy az interneten keresztül kezelje a társasház üzemeltetési számláját, a szükséges befizetéseket online teljesítse, melynek érdekében a netbank használatához szükséges jelszót a tudomására hozta.

A vádlott a rábízott információval azonban visszaélt. A jelszó jogosulatlan felhasználásával a társasház, valamint édesapja tudta és beleegyezése nélkül havi rendszerességgel különböző összegeket utalt át az üzemeltetési számláról a felújítási számlára, ahonnan a pénzt a saját folyószámlájára utalta tovább, majd felvette és a saját céljaira fordította. A vádlott összesen 27,5 millió forint kárt okozott a társasháznak, amely nem térült meg.

 

Forrás: veol.hu