Sikkasztott a közös képviselő

Húszmillió forintot meghaladó összeget sikkasztott el az a kanizsai társasházi közös képviselő, akit az egerszegi törvényszék hétfőn jogerősen is 2 év 6 hónap letöltendő börtönre ítélt.

A most 56 éves H­né E. Erzsébet hosszú éveken át 2010 októberéig látta el Nagykanizsán a Kazanlak körút 11 számú lakóházban a közös képviselői teendőt. Ennek ellenőrzése elégtelen volt, munkáját a nő a maga által kialakított rend szerint végezte, kontroll nélkül.

A közös képviselő 2005­-2009­-re vonatkozóan nem tett eleget az éves beszámolási, illetve könyvvezetési kötelezettségeinek, költségvetést nem készített. Hiányzott a követelések, kötelezettségek nyilvántartása is, ily módon nem lehetett számon tartani ezek alakulását sem.

A szolgáltatókkal szemben tartozást halmozott fel a társasház, mégpedig 2010 szeptemberére már 17 millió forintot meghaladó összegben. Ezen kívül közel hétszázezer forintos hátralékba kerültek egy energetikai üzemeltető cégnél is.

A vádhatóság megállapítása szerint H.­né 2005­-2010 években összesen 20,3 millió forinttal károsította meg a társasházat. Az asszony az eljárásban végig tagadta a bűnösségét.

A történtek alapján a kanizsai járási bíróság tavaly június végén H.­né E. Erzsébetet folytatólagosan elkövetett sikkasztásért 2 év 6 hónap letöltendő börtönre, 300 napi tétel (300 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta az ingatlankezelési tevékenységtől, valamint kötelezték, hogy a társasháznak fizesse meg az okozott 20,3 millió forintos kárt.

Az egerszegi törvényszék hétfőn helyben hagyta ezt a határozatot, így az jogerős.

Forrás: zaol.hu; szerző: Arany Gábor