Módosították a társasházi energiahatékonysági program pályázati határidejét

A tízmilliárd forintos keretösszegű Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi időpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak – közölte az MTI-vel a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfőn.

A támogatást 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkező távfűtéses, ház központi fűtéses vagy lakásonkénti egyedi fűtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei – társasházak vagy lakásszövetkezetek – igényelhetik.

Az NFM által meghirdetett pályázat egyebek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer és a melegvízellátás korszerűsítésére igényelhető.

A támogatás egy-egy lakás esetében 350 és 650 ezer forint körül lesz. A cél az, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát javuljon.
Az NFM korábbi tájékoztatása szerint a folyósítás két ütemben történik, 95 százalékos és 5 százalékos kifizetéssel. Az 5 százalék utólagos folyósításához az energiamegtakarítást fogják ellenőrizni.

A keretösszeget régiónként, a szakmai szervezetek által megadott panel- és társasházi lakások arányában osztják majd el.
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, 2015. április 30-ától nyújthatják be a társasházak, lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Forrás: mti.hu