Milliókat sikkasztott a közös képviselő

A 46 éves tatai nő három év alatt több mint hatmillió forintot tett zsebre két társasház bankszámlájáról. A Tatai Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 46 éves nővel szemben, valamint az általa elsikkasztott összeg értékében vagyonelkobzást rendelne el. A nő 2011. november 27. és 2014. november 8. között két tatai társasház közös képviseletét látta el, közben többször is nagyobb összegeket utalt át a társasházak bankszámláiról a lánya, illetve a saját és a férje nevén lévő számlájára, milliós nagyságrendben.

A társasházak tulajdonát képező 3 millió 242 ezer 219 forintot, illetve 2 millió 901 ezer 883 forintot a közös képviselő jogtalanul eltulajdonította, mivel azt a család számláira utalta át, miközben a közüzemi szolgáltatók felé minimálisan teljesített, így a társasházak tartozást halmoztak fel, mondta a főügyész.

A közös képviselő összesen 6 millió 144 ezer 102 forintot sikkasztott el, melyet a saját céljaira, valamint a családja megélhetésére költött el.

 

Forrás: 24.hu