Komplex biztonságtechnikai rendszert alakít ki Tatabányán az önkormányzat

Az országban elsőként egy rendszerbe integrálják Tatabányán a köztéri kamerahálózatot, a behatolásjelző és a tűzjelző rendszereket, a társasházi kamerákat, valamint egyes önkormányzati intézmények beléptetőkapuit – tájékoztatta a város közbiztonsági tanácsnoka a közgyűlés csütörtöki döntéséről az MTI-t.

Molnár Tamás elmondta, az integrált rendszer egy program segítségével képes kiszűrni a beavatkozást igénylő eseményeket, ehhez nincs szükség a kezelők százszázalékos figyelmére.

A tesztüzemben induló kezdeményezésre idén tízmillió forintot fordít az önkormányzat, valamint azt tervezik, hogy a közterület-felügyelet számára egy használaton kívüli ingatlanban városfelügyeleti központot alakítanak ki és bővítik a létszámot.

Az intézkedéssorozat részeként felmérték a városban működő 72 kamerát és a több esetben alacsonyabbra helyezték a megfigyelőpontokat. A térfigyelő kamerák alkalmasak bűncselekmények és közlekedési szabálysértések nyomon követésére, rendszámok felismerésére.

A komplex biztonságtechnikai rendszer teljes kiépítése három-négy évet vehet igénybe és 80-100 millió forintos beruházást jelent – ismertette a közbiztonsági tanácsnok

 

 

Forrás: mti.hu