Ki adta el? – súlyos helyzetbe került 111 család

KÉRDÉSEK | Egy szolnoki társasház különös problémájára hívta fel a figyelmet egy sajtótájékoztató, amelyet Szolnokon, a Várkonyi téren tartottak pénteken délelőtt.

– Egy egész társasház mindennapjait veszélyezteti a fennálló helyzet – kezdte Győrfi Mihály, a körzet egykori MSZP-s képviselője. – Nemrég megkerestek engem, hogy segítséget kérjenek, ugyanis az történt, hogy a 18 emeletes társasház hulladéktárolóját ismeretlenek eladták a közeli vállalkozásnak. A vállalkozás jelenleg igényt tart a helyiségre, de így felmerül a kérdés, vajon hová kerülnek a társasház kukásedényei?
A politikus hozzátette kollégájával együtt, a sajtótájékoztatót követően a Szolnoki Rendőrkapitányságra mennek és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek lopás és csalás alapos gyanúja miatt.

Jelenleg már folyik a bírósági eljárás, amely során első fokon már ítélet is született, amelyben a vállalkozásnak adtak igazat, azaz a társasház szeméttároló nélkül maradhat.

– Egy másik kérdést is felvet a dolog, hiszen a szeméttárolón át vezet a társasház vészkijárata – folytatta Győrfi Mihály. – Így, ha azt elveszik tőlük, a vészkijárat megszűnik. Ez azt jelenti, a társasháznak új kijáratot kell kialakítania a hatályos törvények szerint, amely annyit tesz, hogy valamelyik földszinti lakásból el kell venni részeket ehhez. Bízom benne, hamarosan rendeződik a kérdés – tette hozzá.

Forrás: szoljon.hu