Kamattámogatott hitelkonstrukciótól vár piaci élénkülést az Erste

A lakáspiac élénkülését reméli az államilag támogatott lakáshitelektől az Erste Bank. A pénzintézet hétfőn az MTI-vel közölte: a már meglévő otthonteremtő hitel mellett 2014. április 18-ától bevezette a kamattámogatott lakáshitelt.

A közleményben ismertetik, hogy az Erste a magyarországi piacon tavaly már kétszer annyi lakáscélú jelzáloghitelt helyezett ki, mint egy évvel korábban. Az új lakossági hitelkihelyezések területén 2013-ban megduplázta részesedését a bank, a lakossági hitelpiacon pedig 15,5 százalékos a részesedése. Az otthonteremtési kamattámogatott, akár 6 százalékos kamattal igényelhető hitelkonstrukciótól az idén további jelentős növekedést várnak – jelezték a közleményben.

Az Erste emlékeztet arra, hogy az állam az otthonteremtési kamattámogatott hitelkonstrukció keretében, az állampapírhozam függvényében nyújt támogatást, ezáltal mérsékelve az ügyfél által fizetendő kamatot. A vonatkozó kormányrendelet értelmében az érintettek az állami támogatású lakáshitelt használt vagy új lakás vásárlására, lakás építésének finanszírozására, bővítésére, illetve korszerűsítésre vehetik fel. 

Harmati László, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese közölte azt is, hogy a bank ügyfeleit az Erste otthonkalkulátorral is segíti, hogy összehasonlíthassák a hitelkonstrukciókat.

Forrás: mti.hu