Forráskimerülés miatt szünetel a társasház-felújítási pályázatok benyújtása a Nyugat-Dunántúlon

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggeszti az Otthon melege program társasház-felújítási pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) – olvasható a kormány.hu portálon.

A régióban megvalósítandó beruházásokra május 1-én, 18 óráig lehet pályázatokat benyújtani. Az NFM csütörtökön hirdette meg a társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogramját, melynek teljes kerete 10 milliárd forint.

A szaktárca tájékoztatása szerint az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat az útmutatóban rögzítettek szerint, az arányosan megtakarítható széndioxid-mennyiség figyelembevételével rangsorolják.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára korábban az MTI-nek elmondta: a társasházi-felújítási alprogramban a költségek maximum 50 százalékára kérhetnek támogatást a társasházak és lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretből, amelyből becslésük szerint 20 ezer lakás újulhat meg.

Forrás: mti.hu