Felújították a távhőrendszert az Ispotály utcai lakótelepen

Befejeződött Debrecenben, az Ispotály utcai lakótelepen a távhőrendszer korszerűsítése. A márciusban kezdődött munka során nemcsak a távhőrendszert újították meg, hanem új hőközpontokat is kialakítottak.

A lakótelepen 18 társasház 734 lakásában korszerűsítették a távhőszolgáltatást. A beruházás 144 millió forintba került, a pénz európai uniós és hazai költségvetési támogatásból származik. Korábban csak ötven százalékos volt a támogatás mértéke, de időközben a Debreceni Hőszolgáltató az önrészre is pályázati támogatást nyert. A beruházás révén javult a szolgáltatás minősége és kevesebb lett a hőveszteség a laktótelepen.

Csonka Tibor vezérigazgató, Pósán László és Barcsa LajosCsonka Tibor vezérigazgató, Pósán László és Barcsa Lajos

Az ünnepségen Pósán László, fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a magyar kormány határozott célja a háztartási rezsiárak alacsonyan tartása.

Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, a korszerűsítés révén emelkedik a lakó életszínvonala, a Debreceni Hőszolgáltatótól pedig azt várják, hogy tovább folytassák a korszerűsítéseket, elsősorban az elavult távhővezetékek felújítását.

Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy ez volt a debreceni távhőszolgáltató rendszer utolsó gyenge pontja, ahol akkor sem tudtak jól szolgáltatni, ha ezért mindent elkövettek. A vezérigazgató kijelentette, hogy a debreceni távhőrendszer minden pontján megfelel az európai normáknak, de persze a további fejlesztésekre ezután is szükség van.

Forrás: dehir.hu