Egy segélyszervezet munkatársainak adták ki magukat

A nők azt állították, hogy egy segélyszervezet munkatársai és az idős néni vagyoni helyzete felől érdeklődtek, valamint szét akartak nézni a lakásában, majd több-százezer forint készpénzt és arany ékszert tulajdonítottak el tőle, majd elmenekültek

A rendőrök azonosítottak és elfogtak egy nőt, aki a megalapozott gyanú szerint kifosztott egy idős nénit Debrecenben. Ismeretlen társát a nyomozók keresik. A Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya kifosztás bűntett és kifosztás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást C. Lászlónéval és ismeretlen társával szemben.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. december 4-én 15 óra körül két nő bement egy Debrecen, Csengő utcai társasházba, ahol egy ott lakó asszonyhoz becsengettek. A nők azt állították, hogy egy segélyszervezet munkatársai és az idős néni vagyoni helyzete felől érdeklődtek, valamint szét akartak nézni a lakásában.A 82 éves sértett beengedte az ismeretleneket, akiknek a viselkedése gyanús lett számára, ezért a két nő sietősen távozott.
Ezt követően az elkövetők egy szomszédos lakásba is bejutottak, ahol szintén egy segélyszervezet munkatársainak adták ki magukat, majd az ott lakó 80 éves néni figyelmét elterelve többszázezer forint készpénzt és arany ékszert tulajdonítottak el tőle, majd elmenekültek.Széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosítottak egy, a bűncselekmény elkövetésévelmegalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival közösen 2016. június 24-én Debrecenben elfogtak.
A nyomozók a 40 éves C. Lászlónét kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a járásbíróság 2016. június 26-án elrendelt. A gyanúsított társát még keresik a rendőrök.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a következőkre hívja fel a figyelmet:

  • Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják az idegeneket!
  • Ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, házukba, lakásukba, bármilyen ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
  • Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értékeket! Az otthonuk ajtaját, kapuját tartsák zárva!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek mit tapasztaltak!

 

 

Forrás: hirpress.hu